HAZAJÁRÓ KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

2023 március 3-án a Nordic Walking Gúta – Kolárovo polgári társulás és a Gútáért Polgári Társulás közös szervezésében Gútára látogatott immár másodszor a Prima Primissima és Magyar Örökség dÍjas Hazajáró honismereti és turisztikai magazinműsor két arca Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor egy közönségtalálkozó erejéig.. Hasonlóképp, mint négy évvel ezelőtt, most is két részben került a közönségtalálkozó megrendezésre. Délelőtt a helyi három magyar alapiskola felső tagozatos diákjainak, rendhagyó honismereti-földrajz-történelem óra formájában, este pedig a nagyközönségnek. A két program közt ellátogattunk Nyékvárkonyba, ahol csatlakozott hozzánk Méhes Attila klubtagunk, barátunk, akivel közösen tiszteletünket tettük egy öt évvel ezelőtti Hazajáró forgatás helyszinén. Innen utunk Királyfia Karcsára vezetett, ahol a helyi Petőfi Baráti Társulás által fenntartott Petőfi parkban megtekintettük a KARCSAI MAGYARSÁG HÁZÁT. Itt tényleg minden Petőfi Sándorról szól. Nem mellesleg ez lesz az idei Csallóközi Hazajáró túra kiinduló és célpontja is.

Az esti közönségtalálkozót Borsó Ákos szavalatával nyitottuk, majd a számunkra oly fontos, mérföldkőnek számÍtó pillanatok következtek. Klubunk idén lesz öt esztendős. Elérkezettnek tartottuk, hogy a jobb és áttekinthetőbb működő képesség érdekében, két altagozatot alakÍtsunk ki. Az egyik része marad a Nordic Walkingot népszerűsÍtő és oktató vonal, a Nordic Walking Gúta – Kolárovo logója alatt, melyet majdhogynem öt esztendeje folytatunk. A másik vonal csak és kizárólag a túraszervezéssel, túráztatással és minden olyan tevékenységgel kÍván foglalkozni, ami a turistasággal összefügg.

Erre alakult meg új túraklubunk a GUTTÚRA. Ennek új cÍmerét – logóját leplezte le Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, majd ezt követően áldotta meg Péter atya.

Az ünnepi pillanatok után kezdődött a közönségtalálkozó. A fiúk egy teljesen új fotókból, videókból, beszámolókból osszeállÍtott anyaggal érkeztek, melynek itt nálunk volt a premiere.

A programunk végeztével a nagyközönség testközelből találkozhatott vendégeinkkel, folyt a könyv vásárlás, dedikálás, közös fotózkodás.

Mint minden rendezvényünkön, most is kihelyeztünk egy becsületkasszát ahova a nagyérdemű tetszőleges felajánlással befizethette belépőjegyének árát. Az itt befolyt teljes összeggel Szabó Gáborka gyógykezeléséhez járultunk hozzá, melyet Halász Anitával, a Gútáért Porgári Társulás elnökasszonyával közösen a helyszinen át is adtunk a hozzátartozóknak. Szolgálja a kis hősünk gyógyulását.

Végezetül szeretném megköszönni az est házigazdájának, klubtársamnak,, Lőrincz Rolandnak odaadó munkáját, Borsó Ákosnak a szép szavalatot, Nagy Benitának a fotókat, nézőinknek a felajánlott adományokat, végül de nem utolsó sorban támogatóinknak, klubtagjainknak az erkölcsi és anyagi támogatást. Nélkülük e program nem jöhetett volna létre!

Támogatóink: Gúta város, Városi művelődési Központ Gúta, Nordic Walking Gúta – Kolárovo, Gútáért Polgári Társulás, LZT s.r.o.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *