BÉKAVÁR ÉVADNYITÓ BARÁTI TÚRA 2024. március 9

Attila Barátunk és csapattagunk ötletéből kiindulva, megszerveztük ötéves történetünk során először évadnyitó túránkat, melyet mi másról is nevezhettünk volna el, mint Gúta egyik nevezetességéről, a Békavárról. A szervezés során érkezett a felkérés Kamocsáról, hogy csatlakozzunk partnerként az általuk másodszor megrendezendő 100 tavaszi kilóméter kihívásukhoz, melynek örömmel tettünk eleget.

A zord időjárás ellenére szép számban gyülekeztek a túrázók Európa leghosszabb fedett fahídjának tövében. A helyiek mellett érkeztek a közeli településekről, mint Kamocsa, Farkasd, a szomszéd járásokból Dunaszerdahelyről, Nyékvárkonyból, Izsáról, Komáromból, hogy csak néhányat említsek. Voltak akik a távolabbi Csúz településről, de még Magyarorszáról Soltról is megtiszteltek minket jelenlétükkel.

A vízimalom udvarán megejtett megnyitó után nekivágott a túrázók serege a kitűzött útvonalnak. Az egyes jelentősebb megálló pontokon igyekeztünk egy rövid történelmi összefoglalóval is kedveskedni túrázóinknak. A szám szerint 76 túrázóból (7-74 éves korig) ki gyorsabban, ki lassabban, de mindenki teljesítette a kiírt 8 km-es távot.

Visszatérve a malom udvarára, már várt minket a segítőink által elkészített jó kis zsíros kenyér, meleg teával. Egy, a Gúta TV-nek adott rövid riport után kiértékeltük és kupával jutalmaztuk a leggyakoribb túrázónkat, Németh Erzsikét Farkasdról és azt a két embert, aki az idők folyamán munkájával legtöbbet tett a Guttúra létrejöttéért, működéséért és jövőjéért. Ők nem mások mint Szüllő Judit és Méhes Attila. Különdíjban részesült legfiatalabb túrázónk, a hétvéves Lukács Ella. Őt egy karabíneres GUTTÚRA bögrével jutalmaztuk, túránk sikeres teljesítéséért!

Itt szeretném megköszönni minden kedves túrázó Barátunknak, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel, Kamocsai Barátainknak akik a túrázás mellett biztosították a harapnivalónk hozzávalóit, élükön Lukács Katalinnal, segítőinknek akik az alapanyagokat étellé varázsolták, a vízimalmot működtető szervezetnek, hogy a malom területét a rendelkezésünkre bocsátották, végül, de nem utolsó sorban Juditnak és Attilának a segítséget a szervezésben.

Méhes Csaba

Fotók: Szüllő Judit, Méhes Attila, Méhes Csaba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *