TÉLI HOHE WAND TÚRÁK ÉS ÁDVENT A JOHANNESBACH SZURDOKBAN – 2023 december 9

Egy igazi Adventi családi napot szeretnénk nyújtani mindazoknak, akik az év folyamán velünk tartottak, mindemellett azoknak is akik csak ritkábban, vagy csak épp most először veszik igénybe szolgáltatásainkat.

Ezen az Ádventi napon úgymond ajándékként, kétféle programmal szeretnénk kedveskedni.

A nap első felében felmegyünk a Hohe Wand platójára, ahol csapatunk ketté oszlik. Akik szeretnek túrázni, lehetőségük nyilik egy közepesen hosszú túrára, akik gyermekeiket szeretnék szórakoztatni, ők egy rövidebb kanyaron meglátogathatják az összes állatsimogatót, játszóparkot és a nagyon szép kilátást nyújtó kilátót.

A nap második felében pedig leruccanunk Ausztria legromantikusabb Ádventi vásárába a Johannesbach szurdokba, ahol egyrészt végigsétálunk a szurdokon, majd kiélvezzük a vásár feledhetetlen hangulatát.

Programunk részletesen:

Hohe Wand – túra a felhők felett:

Túravezető Lőrincz Roland, klubunk honismereti vezetője, a magas hegyek szerelmese.

Túránk a Postl fogadónál kezdődik, érdemes azonnal a Skywalk-kilátóteraszhoz való kis kitérővel nekivágni. Alattunk minden úszik a ködben, akárha tengert látnánk, amelyből kicsiny hegycsúcsok bukkannak elő, mintha szigetek lennének. Szinte el tudjuk képzelni, hogy néhány millió évvel ezelőtt a tenger egészen a Hohe Wandig ért fel. E lenyűgöző kilátás után a dimbes-dombos erdőn keresztül jutunk el a Luf fogadóig (egész évben nyitva, hétfőnként szünnap), majd tovább, a Hochkogelhaushoz. Innen indul egy először keskeny, majd kényelmessé szélesedő ösvény a Kleine kanzel fogadó irányába, amin negyvenöt perces séta során eljuthatunk a natúrpark központjába. Itt állatsimagató, néhány mészégető és faszénégető kemence, alpesi- és tájmúzeum, valamint a Generationenwald játszótér várja a látogatókat, no és felmászhatunk a kilátótornyba is. Visszaúton a Postl fogadóhoz a szarvaskifutó mellett haladunk el, ahol az éhes lakók várják, hogy a látogatók etessék és simogassák őket. Innen a Gasthof Postl útjelzést követve jutunk vissza a kiindulóponthoz – folyamatosan enyhe lejtőn, keresztül a Hohe Wand Natúrpark erdőin.

Túraadatok:

Nehézség: könnyű

Útvonal: 6,67 km

Emelkedő 206 Hm

Lejtés: 206 Hm

Időtartam: cca 2:00 h

Legalacsonyabb pont: 875 m

Legmagasabb pont: 1.039 m

Hohe Wand Natúrpark – Körút kilátással a Schneebergre

Túravezető Méhes Csaba

A Hohe Wand Natúrpark különböző kiránduló és túraútvonalaival ideális úti cél az egész család számára. A Schneeberg körút egy kényelmes útvonal, mely egy 18 méter magas kilátóhoz vezet, ahonnan kilátás nyílik a Schneebergre, a Dürre Wandra, az Unternbergre és egy kis szerencsével még a Fertő-tóra is. Lámákkal és muflonokkal is találkozhatunk a kifutóknál, melyek simogatásra várnak. A kiindulópontnál, a natúrpark étterménél az Alpin- und Heimatmusemban megismerhetjük a Hohe Wand és környékének életét és történelmét. Ne feledkezzünk meg a játszó- és élményhegyről sem, ahol a gyerekek úgy lakhatnak, mint a mormoták, mászhatnak, mint a kecskék vagy csak kitombolhatják magukat. Hó esetén a játszó- és élményhegy szánkópályává alakul. A Schneeberg körtúra útvonal télen is járható, takarítva van.

A parkolóból átmegyünk az úton, majd a natúrpark étteremnél jobbra kanyarodunk a lámák és muflonok felé. A kényelmes utat tovább folytatjuk a zerge etetőig. Egy darabon még felfelé megyünk a panoráma kilátóig, vagyis a 18 méter magas kilátótoronyig. A széles úton jutunk vissza a natúrpark étterméig.

Túraadatok:

Nehézség: könnyű

Útvonal: 1,25 km

Emelkedő 22 Hm

Lejtés: 17 Hm

Időtartam: 0:30 h

Legalacsonyabb pont: 1.008 m

Legmagasabb pont: 1.021 m

Advent a Johannesbach szurdokban

Mi is az amit kínálunk számotokra:

* Romantikus ádventi hangulat

* Fényjátékok

* Tűzefektek

* Lenyűgöző természeti környezet

* Helyi tájjellegű ételek

* Forró italok

* Házi péksütemények

* Zenei előadások

* Több mint negyven árus

* Télapó

* Karácsonyi kézműves portéka

* Ausztria legnagyobb feldiszitett karácsonyfája

* Utazó hóember

* Karácsonyi történetek

* Kézművesek

* Kovácsok

* Üvegfúvók

* Esztergályosok

* Jászol kiállitás

és még sok más dolog amit ez az Ádventi vásár nyújtani tud a Johannesbach szurdok bejáratánál, kicsiknek, nagyoknak egyaránt!

Würflachba érkezésünk után, még mielőtt szétszélednénk, szeretettel ajánlom figyelmetekbe rövid kis túránkat a Johannesbach szurdokba.

Túra hossza oda-vissza 2 km

Szintemelkedés hatalmas. Van vagy 10-15m, tehát szinte nincs is. Kár lenne kihagyni, mivel az ausztriai szurdokok télen zárva vannak.

Hangulatos, rövid kis sétánk után szabad program, mely alatt szabadon kószálhatunk a vásárban.

A vásár este nyolcig van nyitva. Hazaindulás legkésőbb ekkor, de ezt majd a hangulathoz igazitjuk.

Nehézség: Könnyű túra (2/5)

Erőnlétileg kissé megterhelő, kisebb szintkülönbségek lehetnek, az utak jól járható ösvényen haladnak, a megtett távolságok nem túl jelentősek. Normál erőnléttel könnyen teljesíthető. Túrabakancs viselése ajánlott. Túratáv: 5-15 km, szintkülönbség: 0-600 m.

Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőnk megváltoztathatja.
A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőnk hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Erre a célra egy külön zacskót kapsz.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár és jelentkezés: 

Túra ára: 45€, (klubtagoknak 42€).

Előleg: 25€, mely a jelentkezéssel egyidőben fizetendő és csak az előleg befizetésével válik hivatalossá jelentkezésed. A maradék összeget december 2-ig kérjük befizetni számlánkra.

Az tartalmazza az utazás költségét klimatizált luxus autóbusszal, szervezési költségeket, teljeskörű magashegyi biztositást, belépőjegy árát a Hohe Wand Naturparkba és az Ádventi vásárba.

A szolgáltatók az energia és üzemanyag árainak változásával az árváltoztatás jogát fenntartják!!!

Felszállási lehetőségek és időpontok:

5.00 Komárom Hotel Európa

5.30 Gúta Jednota CENTRUM

5.50 Ekecs Jednota COOP

6.20 Dunaszerdahely Tesco parkoló – buszmegálló

Jelentkezés ITT:

Felszerelés ajánló:

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes meleg túraöltözet, fejfedő a nap és csapadék ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda.

Korhatár: 

12 éves kortól ajánlott a túra.

Egészségügyi tudnivalók: 

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Vezetőink kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *