A QR- KÓD PROJEKT: FOGADJ ÖRÖKBE EGY KASTÉLYT

z a címe annak a projektnek, melyhez a GUTTÚRA klub a mai naptól csatlakozott. Mi is ennek a projektnek a lényege? Olvassátok:

A képen egy QR-kód látható: elvezethet a Szlovákiában található Pozsonyborostyánkői kastély (Ballenstein, Paistun) magyar leírásához. Előtte nem volt magyar szöveg az információs tábláján. Mérföldkő a mai nap: oda került az első matrica.

Sok hasonló helyzet van Magyarország körül, különösen Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában. Sok keserű vita tárgyát képezte a magyar szöveg hiánya az információs táblákon.

De ahol akarat van, ott út is van. A legtöbb embernek van okostelefonja, és egy QR-kód helyben beolvasása hatékony ideiglenes megoldás lehet. Minden bizonnyal enyhítené a magyarok és szlovák, román vagy ukrán szomszédaink közötti feszültséget.

Most Pozsonyborostyánkői Várnak QR kód van az információs tábláján, mert egy szlovák barát, Matej Babjak kinyomtatta és odatette. Ő volt az első a világon, aki ezt tette.

Adjunk köszönetet neki.

Követhetjük a példáját. Ha vízálló anyagra nyomtatunk QR-kódot és az adott kastélyban található információs táblára helyezed, ideiglenes, de nagyon barátságos megoldás lesz minden magyar látogatónak magyar információval szolgálni.

Ráadásul nyomtathatunk még egy QR-kódot, ami a kastély angol leírásához is elvezetné az embereket. Ha egy ilyen Magyarország környéki kastélyba tervezel kirándulni, akkor akár segíthetsz is, nyomtatunk Neked egy ilyen kódot. A kód létrehozása ingyenes és egyszerű. Csak másold le a kastély magyar (vagy angol) weboldalát, küld el nekünk üzenetben, vagy emailban.

Tehát haa QR kódra van szükséged, csak küldj üzenetet és generálunk egyet. Kérjük, hogy elhelyezés után készítsetek képet, és küldjétek el nekünk.

Közeleg a tavasz és lehet, hogy kirándulást tervezel egy kastély meglátogatására. A magyar várak hosszú listáját megtaláljátok a http://www.varlexikon.hu oldalon, vagy angol nyelven, közvetlenül a prtnerünk oldalán: https://www.hungarianottomanwars.com/

A várak hosszó listája hamarosan felkerül a http://www.guttura.eu oldalon is, melyet folyamatosan bővíteni fogunk.

Partnerünk Facebook elérhetősége: https://www.facebook.com/hungarianturkishwars

Sok szerencsét!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *