Kyocera Everest Expedíció 2023 – Suhajda Szilárd elindult

❗ Kyocera Everest Expedíció 2023. 🇹🇯

📣 Suhajda Szilárd elindult, hogy megmássza a Föld legmagasabb hegycsúcsát! 🗻

A mai nappal kezdetét vette a Kyocera Everest Expedíció 2023, melynek keretében Suhajda Szilárd mesterséges oxigén használata nélkül szeretné elérni bolygónk legmagasabb pontját, a 8848 méteres Mount Everest csúcsát. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon – „tisztán” – még nem sikerült.

Suhajda Szilárd járt az eddigi legmagasabb hegycsúcson magyar hegymászóként oxigénpalack használata és teherhordók segítsége nélkül. Hazai sporttörténelmet írva 2019-ben első magyarként ért fel a 8611 méteres K2 csúcsára. 2022 tavaszán szintén „tiszta mászással”, önálló mászóként érte el Földünk negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce csúcsát (8516 m).

Szilárd hosszútávú projektje, a The Big Five sorozatként ismert hegymászó feladat: elérni Földünk első öt legmagasabb hegycsúcsát, az eddigi stílust követve, „tisztán”, oxigénpalack és magashegyi teherhordók alkalmazása nélkül, környezettudatos sportolóként teljesítve a kihívást. A legnehezebbnek tartott K2 és a Lhoce már sikerült.

„Egy évtizednyi expedíciós tapasztalattal felvértezve – beleértve nehézségeket és sikereket is –, a Broad Peak, a K2 és a Lhoce palack nélküli megmászását követően úgy érzem, készen állok pályafutásom eddigi legnagyobb feladatára. Ha visszagondolok az elmúlt év munkával teli időszakára, jó esélyeim vannak a sikerre. Remélem, legalább akkora szerencsém lesz a körülményekkel odafent, mint tavaly a Lhocén!” – mondta a hegymászó.

A csúcsmászásra a tavaszi himalájai szezon vége felé – az akklimatizációs időszakot követően –, jellemzően május második felében kerülhet sor. Szilárd hazaérkezése június első napjaiban várható.

Cégünk, mint az expedíciófő támogatója, folyamatosan követi és közvetíti Szilárd teljesítményét. Ezúton is nagyon sok sikert kívánunk neki! 🤞

Forrás: Global-Union

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *