Hluboká nad Vltavou kastély – Vezetett városnézés Prága – KOZEL sörgyár kóstoló – Lednice kastély – 2023 május 19-21

Barátaim!
Ezúttal nem egy túrára, hanem egy mesés kirándulásra invitállak benneteket!
Tartsatok velünk az ezertornyú Prágába egy kis városnézésre, Lednice és Hluboká nad Vltavou mesés kastélyába, végül és nem utolsó sorban a KOZEL sörgyárba Velké Popovicére egy kis kóstolóval egybekötött gyárlátogatásra
.
Program:
1. nap: indulás reggel 7 órakor Komáromból a hotel Európa elől.
Felszállási lehetőségek:
Komárom – Hotel EURÓPA 07.00 óra
Gúta – Jednota COOP 07.30 óra
Ekecs – Jednota COOP 07.45 óra Dunaszerdahely – TESCO buszmegálló 08.00 óra.
Érkezés Hlubokára délután 15.00 óra előtt, ahol megtekintjük dél-Csehország neogótikus ékkövét, a varázslatos Hluboká kastélyt.

A dél-csehországi Hluboká kastély a történelem megszállottjai, a javíthatatlan romantikusok és a sportrajongók számára is ideális célpont. A kastély a jelenlegi megjelenését a Schwarzenberg családnak köszönheti, és gyakran emlegetik a leggyönyörűbb cseh kastélyként.

Egy darabka angliai Windsor Dél-Csehország közepén – Így lehetne összefoglalni a varázslatos Hluboká kastélyt, amely a 19. században végrehajtott neogótikus helyreállítás után kapta jelenlegi formáját. A Hluboká kastélyt cseh királyok építtették a 13. század közepén mint őrkastélyt. A 19. század közepén a nemesi rezidencia romantikus átépítésének részeként a Schwarzenberg család nagy kiterjedésű kastélyparkot hozott létre.

Tárlatvezetésünk végeztével tovább indulunk Prágába, ahol elfoglaljuk szállásunkat, amely nem más mint a Volha kollégium, melynek hotel jellegű szobáiban kényelmesen nyugovóra térhetünk. Este szabad program.

2. nap: Svédasztalos reggeli a kollögium menzáján 07.30 órától.
08.30 órakor indulás Prága belvárosába.

9.00 órától indul a prágai program, mely keretében megtekintjük a Hradzsin teret, Prágai várat,, Szent Vitus székesegyházat, Ulászló termet a királyi kerteket a lenyűgöző városi panorámával, a Kisoldalt ( Arany utcácskát) és a Wallenstein palota díszkertjét.
14:00 órakor a Moldva partján hajóra szállunk. A gazdag svédasztalos ebéddel egybekötött hajókázás közben megcsodáljuk a folyóparti nevezetességeket a patinás Károly hidat, a Hradzsin panorámáját, Petřín ligetét a kilátótornyával. Érdekes érzéseket vált ki az utasokban, ahogy behajózunk a zsilipkamrába, becsukódnak a zsilipkapuk, és elkezd emelkedni a vízszint, s miután a vízszint elérte a duzzasztás mögötti szintet kinyílik a kapu és hajózunk tovább. A hajókázás közben bemutatót kapunk a folyóparti nevezetességekröl.

16:00-tól folytatjuk tovább a túrát az Óvárosba, az Orloj a Városháza megtekintése után a Madame Tussauds múzem látogatása következik . A túra 18:00 órakor ér véget.

Magyar nyelvű idegenvezetőnk Blahut Erzsébet, akinek előre is köszönjük, hogy megosztja velünk enciklopediális tudását.

A városnézés után indulunk a szállásunkra, amely ugyanúgy a Volha kollégium.

3. nap
Reggel 7.30 órától svédasztalos reggeli a kollégium menzáján.
Legkésőbb 8.30 órakor indulunk hazafele.

Nem sokkal Prága elhagyása után meg is érkezünk első megállóhelyünkre, ami a híres KOZEL sörgyár Veľké Popovicén ahol egy 100 perces program keretén belül betekintést nyerünk a sörgyártás rejtelmeibe. Ami semmiképp nem maradhat el, az természetesen egy finom sör kóstoló. A gyár bejárata mellett alkalmunk lesz egy kis KECSKÉS szuvenir megvásárlására is.

Követkrző megállónk Lednice, ahol egy finom ebéd elfogyasztása után megtekintjük Lednice meseszép kastélyát. A kastély egy XIII. századi gótikus vár volt, melyet az 1500-as években építettek át reneszánsz stílusú kastéllyá. Száz évvel később barokkizálják és francia parkkal vették körül. 1846 és 1858 között lebontották és Wingelmüller építész tervei alapján neoromantikus szellemben, az angol gótika stílusban emelték fel a ma is látható kastélyt. A kastély utolsó gazdája 1945-ben költözött ki, ekkor került állami tulajdonba. Ebédlőjének mennyezete nemesfából készült. Fehér színű zeneterme, tükörterme fényesen csillog. A folyosókat faburkolat borítja. Csillárjai művészi alkotások, mind egyedi példány. A könyvtár csigalépcsője egyetlen tölgyfából faragták ki. A kastély mellett figyelmet érdemelnek a barokk istállók is, ahol híres ménest tartottak. A parkban található még a János-vár, a Három Grácia oszlopcsarnoka, a Határ-kúria és a halastó partján a 60 méter magas Minaret. Érdekessége, hogy nem török építésű, hanem a kastély urai építették 1802-ben. Ma kilátótoronyként funkcionál. A kastélyban gazdag fegyvergyűjtemény, porcelán múzeum és vadásztrófea-gyűjtemény található. A világörökséggé nyilvánított lednice–valticei kultúrtáj része.
Érkezés haza az esti órákban.

A kirándulás ára: 180€ (Klubtagoknak 162€)
Előleg: 80€, mely a jelentkezéskor fizetendő. A fennmaradt összeget 2023 április 15-ig kell átutalni a jelentkezési lapon feltüntetett bankszámla számra.
Utalásnál kérjük megjegyzésben feltüntetni: teljes név-Prága
Az ár tartalmazza:
utazást klimatizált luxus autóbusszal, idegenvezetést, a szervezési dijat, szállást két éjszakára, 2 x svédasztalos reggelit, idegenforgalmi adót, hajójegyet, 1 x svédasztalos ebédet a hajón, teljeskörű utasbiztositást.

Az ár nem tartalmazza:
Belépőjegyek árát a Prágai vár területére, a Hluboká és a Lednicei kastélyba, a Kozel sörgyárba, a hajón elfogyasztott italok árát.

Várható többletkiadások:

Belépő a Prágai várba
Felnótt jegy: 250 CZK (cca 11€)
Nyugdijas 65 év felett 125 CZK (cca 5,50€)
Gyermek 6 év alatt 0 CZK

Hluboká belépő:
Felnőtt: 240 CZK (cca. 10€)
Nyugdijas 65+, ifjusági 18-24, ZTP és ZTP/P: 190 CZK (cca, 8€)
Gyermek 6-18: 100CZK (cca. 4,20€)
Gyermek 6 év alatt és ZTP/P kisérője: 0 CZK

Lednice belépő:
Felnőtt: 240 CZK (cca. 10€)
Nyugdijas 65 év felett: 190 CZK (cca. 8€)
Diák 18-24 évig: 190 CZK (cca, 8€)
Gyermek 6-17 évig 100CZK (cca. 4,20€)
Gyermek 6 év alatt 0 CZK

Kozel sörgyár belépő: 220 CZK (cca 9€)

Madame Tussauds múzeum belépő: 250 CZK (cca 11€)

A szolgáltatók az energia és üzemanyag árak emelkedése esetén az áremelkedés jogát fenntartják.

Jelentkezni az alábbi linken lehetséges: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfXdUUFmRc…/viewform…
Várunk nagy szeretettel és tisztelettel!